Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Otpisali ste zimu? Ona se vraća na velika vrata!

Otpisali ste zimu? Ona se vraća na velika vrata!

Podijeli objavu

Kišoviti tjedan, koji je prema temperaturama bliži proljeću, nego kalendarskoj sredini zime, samo je uvod u veliku promjenu vremena koja je pred nama.

Naime, u sljedeća tri tjedna veliki dio Europe, uključujući i nau regiju zahvatit će val hladnoće, onakve kakva i priliči dobu godine u kojemu se nalazimo.

No krenimo redom, sljedećih nekoliko dana pred nama je nestabilno vrijeme s povremenim oborinama, a koje će biti obilne na Jadranu i u većem dijelu Hercegovine.

Temperature zraka i dalje razmjerno visoke za ovo doba godine tako da će se okvirno u regiji kretati od 9°C do 18°C, samo će noćne i jutarnje vrijednosti biti nešto niže.

U četvrtak slijedi promjena vremena, tako da će snijega osim u gorju vjerovatno nakratko biti i u pojedinim dijelovima središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Bosni.

Uz okretanje vjetra na sjeverne i sjeverozapadne smjerove osjetno će zahladiti za skoro dvadeset stupnjeva u odnosu na temperature kakve su se mjerile početkom tjedna.

Kako se sada čini kraj tjedna u velikom dijelu regije nosi uglavnom suho i vrlo hladno vrijeme, kada bi noćne i jutarnje vrijednosti temperature mogle pasti ispod -10°C, lokalno ispod -15°C.

Također u pojedinim dijelovima regije, ni dnevne temperature neće prelaziti 0°C – piše faceboook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.

Podijeli objavu