Naslovnica POLJOPRIVREDA Navodno zaštitnici države, a glasovali protiv zaštite domaće proizvodnje

Navodno zaštitnici države, a glasovali protiv zaštite domaće proizvodnje

Podijeli objavu

Udruga poljoprivrednika Federacije BiH osudilo je stav pojedinih članova Vijeća ministara BiH koji su jučer na sjednici glasali protiv Prijedloga odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica Europske unije.

Zaštita domaće proizvodnje, napominju, treba biti prioritet svake državne institucije, dok je na jučerašnjem glasanju očito prevagnuo pritisak od uvoznih lobija.

Razočarani smo pogotovo činjenicom što je odluka odbijena glasovima ministara iz reda bošnjačkog naroda (Bisera Turković, Selmo Cikotić, Sifet Podžić), koji se u svojim izjavama redovno predstavljaju kao najveći zaštitnici Bosne i Hercegovine. Njihovo jučerašnje glasovanje dokaz je da su im interesi pojedinaca važniji od interesa ujedinjenih poljoprivrednika iz oba bh. entiteta – navode iz Udruge poljoprivrednika FBiH u priopćenju za javnost.

Sljedećih dana bit će održan izvanredni sastanak udruge poljoprivrednika iz cijele BiH na kojem će donijeti odluku o daljnjim koracima.

-Kao što smo već najavili, ukoliko do 25. veljače naši zahtjevi ne budu usvojeni, doći će do blokade graničnih prijelaza, a razmotrit ćemo i prosvjede ispred zgrade Vijeća ministara – priopćeno je iz Udruge poljoprivrednika FBiH.

Radiotelevizija Herceg Bosne

Podijeli objavu