Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo Miroslav Tuđman

Preminuo Miroslav Tuđman

Podijeli objavu

Istaknuti hrvatski znanstvenik i političar, dugogodišnji saborski zastupnik prof. dr. Miroslav Tuđman preminuo je u nedjelju navečer u 75. godini.

Dr. Tuđman je preminuo u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Hrvatskog sabora.

Podsjećamo, saborski zastupnik HDZ-a i sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u bolnici je završio zbog komplikacija izazvanih korona virusom.

Na kraju je završio na respiratoru i na žalost izgubio životnu bitku.
U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost, poštivanje drugih.

Zastupničku je dužnost obnašao vrlo predano, u aktualnom sazivu Sabora bio je voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentranoj skupštini NATO-a te član odbora za obranu, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, za ratne veterane te za međuparlamentarnu suradnju.

Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS – profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti – polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni nastavnik).
Počivao u miru, neka mu je laka hrvatska zemlja.

Direktno.hr

Podijeli objavu