Naslovnica POLJOPRIVREDA Obavijest za poljoprivrednike: Potrebno ažurirati podatake u RPG i RK u 2021....

Obavijest za poljoprivrednike: Potrebno ažurirati podatake u RPG i RK u 2021. godini

Podijeli objavu

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači, fizičke i pravne osobe s područja općine Čitluk, koji su kod nadležne službe upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK) , da su prema odredbama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (“Službene novine FBiH”, broj:42/08) obvezni ažurirati podatke u Registru.

Rok za ažuriranje podataka je od 01.01. do 31.03. 2021. godine.

U konkretnom slučaju navedeno znači da su poljoprivredni proizvođači obvezni ažurirati podatke poljoprivrednih kultura na zemljištu, kao i brojno stanje stoke po vrstama,te ostale podatke koji se vode u Registru bez obzira da li je na gospodarstvu bilo promjena ili ne. Svi koji su upisani u RPG bilo da ostvaruju podsticaj za biljnu ili animalnu proizvodnju u koliko su imali bilo kakve promjene dužni su uz potrbne obrasce za ažuriranje dostaviti i dkaz o pravu vlasnišva ,odnosno posjedovni list.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a apliciraju za ostvairvanje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2021. godini, po obavjesti Federalnog ministarstva poljoprivrede šumarstava i vodoprivrede također se trebaju upisti u gore navedenom roku od 01.01. do 31.03.2021.godine.

Naknadno urađene promjene neće se uzimati u obzir za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na stranici www.farmerportal.ba možete:
– provjeriti vlastite podatke iz Registra poljoprivrednih gospodarstava i klijenata
– informirati se o pravima na novčane potpore u skladu sa prijavljenim resursima
– preuzimati sve potrebne već popunjene obrasce ovisno od faze proizvodnje
– provjeriti statuse podnesenih zahtjeva
– pregledati i preuzeti propise vezane za ostvarivanje prava na novčane potpore

Obrasci se mogu preuzeti i na info pultu šalter sale u zgradi Općine Čitluk.

Mole se poljoprivredni proizvođači da što prije pristupe ažuriranju podataka u RPG/RK kako bi se izbjegle gužve prilikom obrade zahtjeva.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon broj: 036/ 640-577,svakim radnim danom u vremenu od 07-15.00 sati.

Podijeli objavu