Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Pet razloga zbog kojih je zdravo piti rakiju

  Pet razloga zbog kojih je zdravo piti rakiju

  Podijeli objavu

  Piti rakiju nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol.

  Konzumacija rakije može donjeti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne pretjeruje s količinama, piše Rama-Prozor.info.

  Ukoliko vas bolja polovica ili bilo tko napadne zbog druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

  Produžuje životni vijek

  Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vijek, ali umjerena količina vam ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

  Oslobađa od stresa

  Ukoliko je pijete u umjerenim količinama, rakija djeluje na nervni sustav, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umjerenim količinama.

  Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara

  Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga kolesterola u vašem kardiovaskularnom sustavu, te vam pomaže da se smanji količina kolesterola. A sve to drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

  Pomaže u prevenciji prehlade

  Vjerojatno niste znali da rakija može poslužiti kao odličan sirup za kašalj. Isto tako alkohol pomaže uklanjanju sve bakterije u grlu. Najbolji efekt ćete postići ako ga pomješate s toplom vodom i limunom.

  Ne deblja

  Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete kolesterol u krvi i ne podižete kilažu.

  IZVORRama-Prozor.info
  Podijeli objavu