Naslovnica CRNA KRONIKA Dan žalosti: Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Dan žalosti: Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Podijeli objavu

Danas je Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje. Odluka je jednoglasno usvojena.

Vlada Federacije BiH proglasila je 4. siječnja Danom žalosti u ovom entitetu.

Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti. Danima žalosti na prostoru ZHŽ proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Načelnik općine Posušje također je donio odluku o proglašenju Dana žalosti 2.,3. i 4. siječnja 2021. godine. “2.,3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak), proglašavaju se Danima žalosti na području općine Posušje, povodom tragične smrti osmero mladih ljudi: – Marija Pavković – Mia Soldo – Žana Pavković – Stipe Romić – Mirela Rezo – Stjepan Jukić – Ivan Miličević – Stipe Pavković”, priopćeno je. Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija.

Vecernji.ba

Podijeli objavu