Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Olujna bura zatvorila autocestu, snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici

Olujna bura zatvorila autocestu, snijeg pada u Gorskom kotaru i Lici

Podijeli objavu

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3) i DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Knin.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obratno.

Prema Dalmaciji i obratno moguće je voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok, zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac i DC27 Gračac-Zaton Obrovački-Karin.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg.

Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, na put ne kreću bez propisne zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin);

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine osim kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;

državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica;

Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) na:

autocesti A7 Draga-Šmrika;

Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja;

lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na mostu Krk zabrana je prometa za: motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

Podijeli objavu