Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Nakon kišovitog vremena, pred nama je nekoliko stabilnih i prohladnih dana

Nakon kišovitog vremena, pred nama je nekoliko stabilnih i prohladnih dana

Podijeli objavu

Ciklone i fronte koje su se redale jedna za drugom donoseći česte i obilne oborine, konačno će nam dati malo predaha, ali ipak ne zadugo.

U nekoliko dana vrijeme će se postupno stabilizirati, a oborine će biti sve rjeđe i količinski sve manje, međutim još će ih ponajprije u Dalmaciji te ponegdje na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Temperature će biti u skladu s dobom godine, a jutra će biti hladna ponegdje i uz negativne vrijednosti temperatura.

Vjetar će tijekom vikenda okrenuti na sjeverne i sjeveroistočne smjerove, a ponajprije u nedjelju će na Jadranu, u Hercegovini i obalnim dijelovima zapuhati umjerena, povremeno jaka bura.

Također, tijekom vikenda u većem dijelu regije bit će oblačnije vrijeme, a ponegdje na istoku Hrvatske, zatim većem dijelu Bosne biti i slabih oborina na granici kiše i snijega, dok će u gorju biti slabog i umjerenog snijega.

Više sunčanih i stabilnih razdoblja tijekom vikenda može se očekivati na Jadranu i u Hercegovini.

Početak i sredina sljedećeg tjedna donose sunčanije, stabilnije i toplije vrijeme, ponajprije na Jadranu i u Hercegovini.

U ostatku regije će postojati uvjeti za dugotrajnu maglu, koja će sprječavati veći dnevni rast temperature.

Kako se sada čini stabilizacija vremena neće biti dugotrajna, jer nove prognoze ukazuju na dolazak novih ciklona i fronti od kraja sljedećeg tjedna nadalje, a ona će biti praćena jakom južinom – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.

Podijeli objavu