Naslovnica KULTURA U subotu u Mostaru otvorenje izložbe Vilima Parića

U subotu u Mostaru otvorenje izložbe Vilima Parića

Podijeli objavu

U Galeriji Matice hrvatske Ogranak Mostar, u Ulici kralja Zvonimira bb, u subotu 28. studenoga u 12 sati biti će upriličeno otvorenje izložbe “Akt života” akademskog slikara Vilima Parića.

Izložba je dio reduciranog programa ovogodišnjeg festivala Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2020.

Parić će se predstaviti s dvanaest radova iz najnovijeg ciklusa Akt života.

Vilim Parić rođen je 10. 5. 1987. u Travniku. Srednju školu završio je u Čitluku 2006. godine, a magistrirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi profesora Ante Kajinića. Trenutno pohađa doktorski studij „Ars sacra“ na istoimenoj akademiji na Širokom Brijegu.

Do sada je imao jedanaest samostalnih izložbi te je izlagao na pedesetak skupnih izložbi. Član je ULUBIH-a od 2013. godine. Član je također DHLU u FbiH. Sudionik je brojnih likovnih kolonija i simpozija. Autor je likovnih rješenja za devet poštanskih markica HP Mostar.

Dobitnik je stručne nagrade za slikarstvo Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke 2010. godine. Dobitnik je također prve nagrade na natječajnoj izložbi „Različitost i uključenost“ u organizaciji Franjevačkog muzeja i galerije na Širokom Brijegu 2020. godine.

Brotnjo.info

Podijeli objavu