Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo prof. Mile Pavlović

Preminuo prof. Mile Pavlović

Podijeli objavu

U nedjelju 22. studenoga 2020. u 04:00 sata nakon kraće bolesti u 76. godini života preminuo je prof. Milan Mile Pavlović.

Rođen 4. siječnja 1945. godine u Trebižatu, cijeli svoj radni vijek (više od 50 godina) proveo je u Čitluku, gdje je bio nastavnik, a potom i jedno vrijeme ravnatelje u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića.

Jedan je od osnivača Matice hrvatske u Čitluku 1970./71., kao i obnovitelja 1991. godine. Potez koji je povukao te 1991. godine je šokirao mnoge u tadašnjoj državi, a to je bilo uvođenje hrvatskog nastavnog programa i vjeronauka u Osnovnu školu u Čitluku, koja je tako bila predvodnica u BiH.

Uz to što je bio veliki domoljub, aktivni je sudionik svih društeveno političih događaja u Čitluku tijekom demokratskih promjena. Bio je vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Čitluk te zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskoj županiji nakon njezinog osnivanja.

Novinarstvo je jednostavno obožavao, bilo je dio njega. Suradnik zagrebačkog Večernjeg Lista je od 70-ih godina prošloga stoljeća, Radija Herceg Bosne od njegovog osnutka, a s ponosnom ističemo negovu zaslugu u radu portala Brotnjo.info. Naši čitatelji su proteklih 12 godina mogli uživati u njegovim člancima u kojima je promovirao svoje Brotnjo, na čemu mu neizmjerno hvala.

Posljednji ispraćaj pokojnog Mile biti će u ponedjeljak 23. studenoga. Posmrtni ostaci pokojnika biti će izloženi u mrtvačnici Podadvor u Čitluku od 13 do 14 sati, a potom će se pogrebna povorka uputiti u Trebižat gdje će se u 15 sati obaviti pokop.

Supruzi Olgli, njegovoj Ivi, obitelji, rodbini i prijateljima iskrena sućut.

Nek mu je laka Hercegova zemlja koju je toliko volio. Počivao u miru Božjem.

Brotnjo.info

Podijeli objavu