Naslovnica CRNA KRONIKA Svi Budimirovi ljudi: Pomilovao čovjeka koji je sinoć ubio Maku Radića

Svi Budimirovi ljudi: Pomilovao čovjeka koji je sinoć ubio Maku Radića

Podijeli objavu

Zahvaljujući bivšem predsjedniku Federacije Bosne i Hercegovine Živku Budimiru, 247 osuđenika je dobilo pomilovanje, a među njima se nalazi i ubojica Marka Make Radića – Josip Cvitanović Cviki – piše Hercegovina.info.

Isti je 2004. godine iz pištolja ubio punca, a pokušao je ubiti i svoju suprugu te njezinu sestru, no pištolj je zatajio za što je dobio osam godina zatvora.

Živko Budimir ga je pomilovao 2012. godine za tri mjeseca izdržavanje kazne. Spisak pomilovanih od strane Živka Budimir pogledajte ovdje!

Ubojica Make Radića uhićen kod gradske Tržnice

Budimirova pomilovanja

Na osnovu pomilovanja neki od osuđenika su izašli ranije na slobodu, nekima je umanjena zatvorska kazna ili zamijenjena za uvjetnu presudu ili novčanu kaznu.

Među pomilovanim su i sedmorica kojima je Budimir omogućio brisanje presude.
Prema podacima koji su objavljeni u Službenim novinama FBiH, u razdoblju od svibnja 2011. do studenog 2014. godine Budimir je davao pomilovanje osuđenim za: ubojstvo, razbojništvo, dilanje droge, organiziranje otmice, navođenje na prostituciju, zloupotrebu položaja, nasilno ponašanje, nanošenje tjelesne ozljede, napad na službene osobe, prekršaje u prometu kao i šumsku krađu.

Hercegovina.info

Podijeli objavu