Naslovnica CRNA KRONIKA Orašje: Pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom

Orašje: Pobjegao iz zatvora da se pomiri sa ženom

Podijeli objavu

Edis Zukić (38) iz sela Kerep kod Gradačca pobjegao je u četvrtak navečer iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, priopćili su službeni izvori.

– Nama je bijeg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bijegu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo očevid na mjestu bijega tijekom kojeg smo utvrdili da mu je u bijegu pomogao drugi zatvorenik. Riječ je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio kazneno djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Županijskog tužiteljstva u Orašju – kažu iz policije.

Bijeg Edisa Zukića jučer je potvrđen i u zatvoru.

– Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera – kažu za “Dnevni avaz” zatvorski izvori.

U zatvoru za odbjeglog zatvorenika kažu da je bio dobar i primjeran, a da su ga na bijeg natjerali obiteljski problemi.

Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Ispričao se Upravi zatvora i rekao da će kad riješi svoje probleme sam se vratiti u zatvor – kaže isti izvor.

Neslužbeno se doznaje da mu je navodno supruga u prošlu subotu bila u posjetu i da mu je tada priopćila da neće više živjeti s njim u bračnoj zajednici. On se nakon toga pripremao i pobjegao iz zatvora kako bi raščistio obiteljske probleme sa suprugom.

Zukić je u zatvoru oko šestmjeseci i ostalo mu je još da odleži 18 mjeseci, a osuđen je za kazneno djelo krađa.

Podijeli objavu