Naslovnica CRKVA Kardinal Puljić: Komšić nije izabran većinom hrvatskih glasova i to ne može...

Kardinal Puljić: Komšić nije izabran većinom hrvatskih glasova i to ne može biti prihvatljivo

Podijeli objavu

U prijepodnevnim satima, 4. studenoga, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, započelo je 79. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Govoreći o dnevnom redu zasjedanja kard. Puljić je kazao da će se, između ostalog, osvrnuti i na 25. obljetnicu Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH poznatog kao Daytonski sporazum.

„Vrlo je zanimljivo podsjetiti na reakciju naše Biskupske konferencije upućenu javnosti nakon potpisivanja spomenutog sporazuma. Na žalost, naše bojazni izražene tom prigodom najvećim dijelom su se ostvarile pa se tadašnja naša poruka pokazala sasvim utemeljenom. Vidimo da se politička situacija kod nas u Bosni i Hercegovini ne rješava u smislu ispravljanja brojnih nepravdi i uspostavi jednakih prava za svakog čovjeka u svakom dijelu Bosne i Hercegovine te jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Posebno je pogođen najmalobrojniji hrvatski narod u BiH koji nije jednakopravan ni na državnoj, a ni na entitetskim razinama, osobito u entitetu RS. Godinama je kamen spoticanja činjenica da je član Predsjedništva BiH osoba koja nije izabrana većinom hrvatskih glasova što je uistinu nepravedno i ne može biti prihvatljivo.

U isto vrijeme treba reći da bi se član Predsjedništva u ime hrvatskog naroda u BiH morao zauzimati za sve Hrvate na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, a osobito tamo gdje im je najteže – poručio je kardinal Puljić.

Ž.I., KT / Nedjelja.ba

Podijeli objavu