Naslovnica GOSPODARSTVO Zračna luka Mostar do kraja godine će imati sveukupno manje od 1000...

  Zračna luka Mostar do kraja godine će imati sveukupno manje od 1000 putnika

  Podijeli objavu

  Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) izvijestila je kako su zračne luke u BiH od siječnja do kraja kolovoza ove godine zabilježili pad putničkog prometa od 71 posto.

  Nešto manje od 400.000 putnika prošlo je kroz zračne luke u prvih osam mjeseci 2020., u usporedbi s više od 1,3 milijuna u prvih osam mjeseci 2019. godine.

  Zračna luka u Sarajevu zabilježila je 78 posto manje putnika između siječnja i rujna 2020. u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pad pogoršava činjenica da je prošla godina bila najbolja zabilježena za Sarajevu.

  I nadolazeća zima izgleda sumorno, jer većina zračnih prijevoznika koje su imale letove za Sarajevo odlučile su se za smanjenje kapaciteta ili će obavljati letove samo tijekom peosincaa, zbog božićnih i novogodišnjih blagdana.

  Ipak, najviše je pogođena Zračna luka Mostaru, a pad broja putnika iznosio je „rekordnih“ 96 posto. Ova zračna luka je na putu da zabilježi manje od 1.000 putnika u cijeloj 2020. godini. To je veliki pad u usporedbi s prošlogodišnjih 33.000 putnika. Zapravo, Mostarska zračna luka nije imala niti jednog putnika od travna do lipnja, dok je u kolovozu bilo samo 76 putnika. Prema posljednjim informacijama, ova zračna luka nema niti jedan redoviti putnički prijevoz za cijelu zimu. – piše Avaz.ba.

  Podijeli objavu