Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Hrvatska putovnica osma najmoćnija na svijetu

  Hrvatska putovnica osma najmoćnija na svijetu

  Podijeli objavu

  Passport Index objavio je podatke novih najmoćnijih putovnica, s kojima se slobodno može putovati bez traženja vize, odnosno s kojima se viza može dobiti odmah po dolasku u drugu zemlju.

  Prestižnu titulu ove je godine osvojio Novi Zeland. Vlasnici novozelandske putovnice mogu ući u najveći broj zemalja bez vize, njih 129 – piše Index.hr.

  Tekst se nastavlja ispod oglasa

  Hrvati bez vize mogu ući u 121 zemlju

  Prošlogodišnji pobjednik Japan pao je na drugo mjesto koje s njim dijeli još sedam zemalja – Njemačka, Austrija, Švicarska, Luksemburg, Irska, Južna Koreja i Australija. One sa svojim putovnicama mogu ući u 128 država svijeta, dok se na trećem mjestu nalaze Francuska, Španjolska, Italija, Švedska, Finska i Belgija (127).

  Hrvatska je u skupini zemalja koje su pod brojem osam na ljestvici, a tu su još Cipar i Monako. To ne znači da je Hrvatska na osmom mjestu jer veći broj zemalja dijeli viša mjesta pa je u ukupnom poretku Hrvatska dosta niže. Ispred Hrvatske se, prema ovoj ljestvici, nalaze 33 zemlje.

  S hrvatskom se putovnicom bez vize može ući u 121 zemlju.

  Putovnica BiH također dobro stoji, među najboljima je nakon Hrvatske, nalazi se na 19 mjestu i bez vize je moguće posjetiti 95 država.

  Sa Crnogorskom putovnicom koja se nalazi na 35 mjestu moguće je bez vize posjetiti 59 zemalja, a dok korisnici srpske putovnice koja se nalazi na 36 mjestu bez vize mogu posjetiti 64 države u svijetu.

   

  Podijeli objavu