Naslovnica DRUŠTVO Dođite i uživajte: Sutra u Vionici IX. Međunarodna večer foklora

Dođite i uživajte: Sutra u Vionici IX. Međunarodna večer foklora

Podijeli objavu

Članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva sv. Marko Vionica pozivaju sve ljubitelje tradicije, pjesme i plesa na IX. Međunarodnu večer folklora “Vionica 2020” koja će se održati u subotu, 26. rujna s početkon u 19:30 sati u dvorani Obiteljskog centra “Ivan Pavao II” u Vionici.

Uz pjesmu i igru posjetitelji će imati priliku čuti vrlo zanimljivo i poučno predavanje zaljubljenika u kulturnu baštinu našega kraja Jure Miloša, mag.hist.ep phil. i Ivana Baraća, prof., koji će vam svojim predavanjem dočarati prošlost predstavljajući – Pučke pjesme i glazbala zapadne Hercegovine, kao i Pučka kola i nošnje zapadne Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S nadom da će poruka biti uspješno prenesena te da će te nakon programa otići s osjećajem sreće i ispunjenja vrativši se u neka prošla vremena. Da bi očuvali svoj identitet, bogatstvo i raznolikost hrvatske kulturne baštine trebamo je što više prenositi na naše najmlađe. Zato dođite i uživajte u programu koji smo pripremili za vas.” – poručuju iz HKUD-a sv. Marko Vionica.

Nakon programa posjetitelje očekuje prigodni domjenak uz pjesmu i zajedničko druženje.

Iz HKUD-a sv. Marko Vionica ističu kako još uvijek traje upis novih članova, a od ove godine svi koji žele naučiti svirati diple, gusle i lijaricu mogu se prijaviti do 1.listopada.

Dobro došli u Vionicu!

Brotnjo.info

Podijeli objavu