Naslovnica CRNA KRONIKA Policijsko izvješće za protekli vikend: Tuče, eksplozije, pucnjava…

Policijsko izvješće za protekli vikend: Tuče, eksplozije, pucnjava…

Podijeli objavu

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 04.09-07.09.2020.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije , registrirano je 18 prijava (na području  Mostara 9, na području Konjica 2, na području Jablanice 1, na području Neuma 3 i na području Čapljine 3).

Iz oblasti javnog reda i mira  registrirano je 12 prekršaja i to na području Mostara 6, na području Čapljine 4 i na području Konjica 2 .

Iz oblasti  sigurnosti prometa  registrirano je 17  prometnih nezgoda i to na  području Mostara 15, na području Čapljine 1 i na području Konjica 1 u kojima je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja  MUP HNŽ-a je izdvojio:

  • 05.09.2020.godine oko 21,50 sati djelatnici Hitne pomoći su obavijestili policiju da je u Ul.S.Radića , preko puta Merkatora , jedna muška osoba zadobila ozljede od tuče. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da se radi o malodobnoj osobi D.L.(2006) iz Mostara koji je kolima hitne pomoći prevezen u SKB Mostar. Na licu mjesta djelatnici policije zatekli su i počinitelje i to malodobne osobe I.P.(2007) i R.R.(2006) koji su nakon uzimanja podataka pušteni u pratnji roditelja , te će isti biti predmet kriminalističke obrade.
  • 05.09.2020.godine u 05,05 sati u PU Mostar obratila se M.T.(1990) iz Mostara i prijavila da je ispred njihovog objekta Pansiona „Villa in town“ u Ul.Kalhanska  , od strane NN osobe bačena eksplozivna naprava. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su potvrdili navode prijave , osigurali lice mjesta do dolaska ekipe za očevid. Prilikom eksplozije došlo je do oštećenja fasade , stakla na stanu i na vozilu Audi 5. Na licu mjesta izvršen je očevid a o svemu je upoznat tužitelj.
  • 06.09.2020.godine u 10,50 sati PU Mostar je obaviještena da je u tijeku uporaba vatrenog oružja na Trgu Musala. Odmah su na lice mjesta upućene patrole policije koje su dolaskom primjetile tragove krvi ispred bašte  UO „Musala“ kao i rupu na staklu izloga sportske kladionice „Bet live“. Operativnim radom na terenu , djelatnici policije su došli do saznanja o počinitelju a radi se o osobi A.Š.(1987) koji je došao ispred navedenog lokala te galamio i prijetio , nakon čega je i upotrijebio vatreno oružje . O svemu je upoznat nadležni tužitelj , Odjel krim. policije koji poduzima sve potrebne mjere i radnje.

MUP HNŽ

Podijeli objavu