Naslovnica Najave OPREZNO U PROMETU Počinje nova školska godina

OPREZNO U PROMETU Počinje nova školska godina

Podijeli objavu

Povodom početka nove školske godine 2020/ 2021. u osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

Kao najugroženija kategorija sudionika u prometu na cestama smatraju se učenici prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise stoga se na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece.

Ministarstvo ovim putem poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života.

MUP HNŽ

Podijeli objavu