Naslovnica LOKALNO Započela gradnja kružnog toka kod Atlasa u Međugorju; U tijeku sanacija nogostupa...

Započela gradnja kružnog toka kod Atlasa u Međugorju; U tijeku sanacija nogostupa na R425

Podijeli objavu

Nakon izmještanja postojećih podzemnih instalacija (struja, voda i telefon), postavljanja kanalizacijskih cijevi kao i cijevi za odvodnju oborinskih voda, danas je započela izgradnja kružnog toka kod Atlasa u Međugorju

Djelatnici tvrtke KTM Brina Posušje jutros su započeli rušenje objekta koji se nalazi na mjestu budućeg kružnog toka – doznaje Brotnjo.info.

Osim spomenutih radova pretpostavka za početak izgradnje je bila i potpisivanje ugovora između resornog Ministarstva prometa i veza HNŽ na čijemu je čelu Stjepan Krasić i Autocesta FBiH.

Rok za izvođenje radova je 4 mjeseca, a spomenimo da se ovaj kružnu tok gradi kao zaseban Lot u rekonstrukciji regionalne ceste R425a Tromeđa – Zvirovići.

Rekonstrukcija nogostupa uz prometnicu Žitomislići – Čitluk

Na zahtjev Mjesne zajednice Krehin Gradac i općine Čitluk ovih dana započela je sanacija nogostupa uz regionalnu cestu R425 Žitomislići – Čitluk u Krehin Gracu od benzinske crpke Selak do skretanja za Padine.

Kako se na ovoj dionici svakodnevno kreće veliki broj pješaka bilo je potrebno izvršiti sanaciju nogostupa koji je zbog pucanja vodovodnih cijevi na nekoliko mjesta potpuno urušen.

Završetkom ovoga projekta umnogome će se poboljšati sigurnost žitelja uz ovu regionalnu cestu kao i mnogobrojnih koji ovu trasu koriste za rekreaciju.

Projekt financira Ministarstvo prometa i veza HNŽ.

Brotnjo.info

Podijeli objavu