Naslovnica CRNA KRONIKA Vještak iz Glasgowa tvrdi da je Lana Bijedić počinila samoubojstvo

Vještak iz Glasgowa tvrdi da je Lana Bijedić počinila samoubojstvo

Podijeli objavu

Nakon što su bh. stručnjaci došli do zida u istrazi, rasvjetljavanje slučaja Lane Bijedić iz Mostara preuzeo je John Clark, forenzički vještak za patologiju Univerziteta u Glasgowu kojeg je Haaški sud angažirao za vještačenja ekshumacija masovnih grobnica u okolici Srebrenice, potvrđeno je za Klix.ba.

Izvor iz policije Županije Zapadnohercegovačke za Klix.ba kaže kako su svi nalazi i dokazni materijali prevedeni na engleski jezik i da će svjetski stručnjak uskoro donijeti svoj stručni nalaz i konačno rasvijetliti slučaj smrti mlade Mostarke koji je potresao čitavu regiju.

“Na osnovu nalaza koje je vidio, Clark je odamah kazao da se radi o samoubojstvu, a ne o svirepom ubojstvu kojim se Tužiteljstvo ŽZH vodilo tijekom istrage na osnovu obdukcijskog nalaza koji su imali nakon tragičnog događaja“, kaže izvor Klix.ba iz policije.

Da se ponovno pregledavaju dokazni materijali u ovom slučaju potvrdio je i sam tužitelj Županije Zapadnohercegovačke Josip Aničić, koji priznaje da je ovo jedan od najkompliciranijih slučajeva istrage.

Podsjeća da su obdukcijski nalazi nakon tragične smrti mlade Mostarke ukazivali na to da se radi o ubojstvu, čime se i Tužiteljstvo vodilo tijekom čitave istrage. Ali obdukcijski nalaz se doveo u sumnju na osnovu brojnih dokaznih materijala i izjava svjedoka.

U rekonstrukciji njezinog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubojstva, utvrđeno je da se djevojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je s kolodvora pješačila kilometrima sve do naselja Trebižat, gdje joj se gubi trag. Kasnije je utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njezino tijelo nađeno.

Snimila ju je i nadzorna kamera, a dodatno je utvrđeno da je mjesto na kojem je njezino tijelo pronađeno snimljeno i na njezinom mobilnom telefonu netom prije događaja.

Lana Bijedić iz Mostara je kobne nedjelje 6. listopada 2019. godine trebala otputovati u Sarajevo gdje je upisala fakultet. Desetog listopada je sahranjena u Beogradu – piše Klik.ba.

Podijeli objavu