Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Uživajte u ljetu, od utorka stiže jača promjena vremena

Uživajte u ljetu, od utorka stiže jača promjena vremena

Podijeli objavu

Iako kratke, ljetne vrućine zadnjih dana su već mnogima već dosadile, a ovakva vremenska slika potrajati će još nekoliko dana.

U takvim okolnostima nastavlja se razdoblje sunčanog, vrućeg i sparnog vremena.

Na Jadranu i u Hercegovini puhat će umjerena bura i sjeverozapadni vjetar.

Temperature zraka okvirno će se u regiji kretati od 26°C do 35°C, ponegdje u Hercegovini i zaleđu Dalmacije i do 37°C ili 38°C.

U ponedjeljak će zapuhati jugo i ponovno će taj dan mnogima biti neugodan i sparan.

Također, tijekom ponedjeljka će započeti promjena vremena, tako da se na sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, sjevernom Jadranu, a do
kraja dana i u većem dijelu Bosne očekuje jače pogorsnje vremena uz kišu, pljuskove, grmljavine i jake grmljavinske oluje.

U noći na utorak i tijekom utorka jače pogoršanje vremena zahvatiti će veći dio regije.

Pri tome postoji velika vjerojatnost za lokalno izraženije olujno nevrijeme uz jaku grmljavinu, prolazno jak i olujni vjetar, kao iobilne pljuskove, koji mogu uzrokovati kratkotrajne bujične poplave.

Temperature će od utorka u većem dijelu regije pasti za desetak do petnaest stupnjeva, tako da bi s vrućina ubrzo prešli na neobično svježe vrijeme za ovaj dio godine.

Prema svemu sudeći s ovom promjenom vremena čini se da smo s velikim vrućinama ovog ljeta završili.

Naravno biti će još ljetnih epizoda, međutim temperarure od oko 40°C, ili malo većim vrijednostima su iza nas – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna koju uređuje prof. Zoran Zadro.

Podijeli objavu