Naslovnica DRUŠTVO Hrvati iz Dobriča se organizirali i prebojali uvredljiv grafit prema Srbima

Hrvati iz Dobriča se organizirali i prebojali uvredljiv grafit prema Srbima

Podijeli objavu

Predsjednik Mjesne zajednice Dobrič – Grabova Graba – Prolo Dragan Marić kaže da su se mještani organizirali čim su čuli ružnu vijest o prijetećim grafitima.

“Čim smo čuli za ovo, teško nam je palo, organizirali smo se i prebojili zid. Ja sam se odmah čuo s mještanima Srbima iz spomenutog naselja, malo smo popričali i tražili načina da to odmah prefarbamo. Nije nikome bilo svejedno. Mislim da smo mi dali do znanja da to osuđujemo kao lokalna zajednica. Mještani koji žive u tom naselju trebaju se osjećati sigurno, ne trebaju osjećati nelagodu. I do sada smo im uvijek bili na raspolaganju”, izjavio je Marić, piše Top portal.

On dodaje da će se Mjesna zajednica poduzeti da se prefarba cijeli zid oko groblja i crkve i dovede u pristojno stanje.

Svećenik koji je nadležan za ovo područje Nebojša Radić zahvalio se mještanima Hrvatima na ovom gestu, navodeći da Srbima koji su ovdje u manjini puno znači podrška susjeda i lijepa riječ.

“Ljudi su jutros zaista bili uznemireni i u strahu. I ranije se događalo da se pišu grafiti i ružne poruke, ali nikada do sada na groblju ili Crkvi”, naveo je Radić.

On napominje da očekuje da će policija pronaći počinitelje.

“Također se nadam da će i Grad Široki Brijeg pokazati više brige i senzibiliteta prema mještanima Dobriča koji, primjera radi nemaju vodovod, dok ga okolna naselja imaju. Dosta je stvari koje bi mogle biti mnogo drugačije”, navodi Radić.

Pogled.ba

Podijeli objavu