Naslovnica CRNA KRONIKA Sramotimo se: Želimo ravnopravnost u BiH, a smeta nam 40 Srba u...

Sramotimo se: Želimo ravnopravnost u BiH, a smeta nam 40 Srba u Dobriču?

Podijeli objavu

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo je vandalski čin u kojem je na ogradi oko pravoslavnog groblja i Crkve Svete Nedjelje u mjestu Dobrič, kod Širokog Brijega, jutros osvanuo ispisan grafit “Sve vas ovo čeka” i ustaški simbol slovo “U”.

– Kako nas je obavijestio nadležni svećenik Nebojša Radić uplašeni i uznemireni mještani su ga jutros rano odmah obavijestili o ovom užasnom vandalizmu. Također je istakao da je Dobrič jedino mjesto u Širokom Brijegu gdje žive pravoslavni Srbi, njih oko četrdeset. Neki od njih ni u ratu nisu napuštali svoje domove, a neki su se vratiti nakon rata – saopćeno je iz MRV-a.

Međureligijsko vijeće u BiH, kako se ističe, najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin izražavajući svoju solidarnost s pravoslavnom zajednicom Širokog Brijega.

Iz MRV-a traže da se počitelji što prije pronađu i u skladu sa zakonima najoštrije kazne.

– Pozivamo lokalna tijela vlasti ali i druge društvene faktore da javno osude ovaj napad kako bismo svi zajedno prekinuli ovaj val nasilja nad svetinjama. Od lokalne zajednice tražimo da što prije uklone ovaj gnjusni natpis koji vrijeđa svakog vjernika i civiliziranog građanina te tako iskažu svoju solidarnost i empatiju sa svojim sugrađanima – poručeno je iz Međureligijskog vijeća u BiH.

Podijeli objavu