Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Sljedećih dana vruće i sparno, a potom slijedi temperaturni šok

Sljedećih dana vruće i sparno, a potom slijedi temperaturni šok

Podijeli objavu

Vrijeme nekoliko sljedećih nekoliko dana biti će tipično ljetno, uz obilje sunca i vrućine. Temperature zraka dosezat će i 35°C.

Na Jadranu i u Hercegovini puhat će uglavnom slab i umjeren južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar.
Manje osvježenje stiže u prvom dijelu sljedećeg tjedna uz pogoršnje vremena koje će glavninom zahvatiti kopneni dio Hrvatske i Bosnu, gdje će donijeti prolazne grmljavinske pljuskove i lokalno jače grmljavinske oluje.

Prema prognozama vruće i sparno vrijeme moglo bi se produžiti do 4. ili 5. srpnja, a onda bi mogla stići veća količina poprilično svježeg i nestabilnog zraka uz česte oborine i nepogode.

Od 4. srpnja moglo doći do stvaranja visokog tlaka zraka nad zapadnom i sjevernom Europom. S druge strane bi se istodobno oslobodio put svježem i nestabilnom zraku sa sjeveroistoka Europe da stigne do naših krajeva.

Pojedini prognostički modeli simuliraju nastanak jačeg ciklonalnog polja nad jugoistokom Europe, što bi podržavalo konstantno kruženje vlažna i nestabilna zraka nad našim područjem. Ovakve situacije bi ponovno mogle aktualizirati probleme s većim količinama oborina i novim poplavama oko sredine srpnja!
Budući da je prognostički gledano to razdoblje još daleko, tu će zasigurno biti određenih promjena unutar prognoza.

I na kraju treba kazati da svi ljubitelji ljeta, vrućine i sparine dolaze na svoje barem do sljedečeg vikenda, a nakon toga bi lako mogao stići temperaturni šok – piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Podijeli objavu