Naslovnica GOSPODARSTVO Plenković i Čović u Kruševu položili kamen temeljac za Podravkinu tvornicu

  Plenković i Čović u Kruševu položili kamen temeljac za Podravkinu tvornicu

  Podijeli objavu

  Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položili su kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu rajčica u Kruševu kod Mostara.

  Ovom svečanosti označen je početak izgradnje Podravkine ”Tvornice za preradu rajčica”.

  Obraćajući se nazočnima, predsjednik Čović naglasio je put kako se sve odvijalo od ideje do realizacije ovog projekta. „Iz jednog zajedničkog strateškog opredjeljenja da pokrenemo poljoprivrednu proizvodnju, gospodarstvo i ekonomiju u BiH, osobito u Hercegovini, i s našim braniteljskim udrugama, uopće poljoprivrednicima i gospodarstvenicima intenzivno smo vodili razgovore zadnjih dana. Strateško opredjeljenje je jasno, bilo je malo problema u dinamici kako brzo ili sporo nešto raditi. Činjenica je da smo prošle godine testirali područje Hercegovine i ovo Mostarsko polje ovdje i polja oko Ljubuškog, Čapljine i Ravnog. Naši predsjednici Vlada ovdje, ove dvije županije, i naši predstavnici na federalnoj i državnoj razini vlasti će do kraja i dalje podržavati ovaj projekat“, naglasio je predsjednik Čović.

  „S današnjim danom, postavljanjem kamena temeljca i uz potporu Vlade Republike Hrvatske i gosp. Plenkovića, krećemo u prvu fazu prerade rajčice već naredne godine. U narednih par godina u mjeri u kojoj ćemo mi biti sposobni, a bit ćemo sposobni onoliko koliko smo predani ovakvom i sličnim projektima“, ističe dr. Čović.

  „Ništa nam ne može biti veći poticaj od ovoga potencijala Podravke koji kaže da je spreman preuzeti ono što mi proizvedemo kao kvalitetno i tržišno dobro. Hvala od srca svima vama koji ste se uključili u ovaj projekat, svima koji ste ga nosili na svojim leđima, nije bilo lako, znam kroz što smo sve prošli u zadnje godinu, dvije dana, da bi postavili ovaj kamen temeljac“, zaključio je predsjednik Čović.

  Predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazao je da je ovo dugoročni projekt ulaganja jedne od najznačajnih hrvatskih prehrambenih kompanija, Podravke, upravo ovdje u Hercegovinu.

  „Podravka je poznata kao višegodišnji partner Mostarskog sajma, i ovim potezima konkretiziramo suradnju koja će omogućiti da se iz ove plodne i bogate zemlje proizvode rajčice i drugi poljoprivredni proizvodi, koji će omogućiti Podravci da na tržište plasira svoje proizvode iz BiH. Čestitam svima koji su doprinijeli ovom projektu, mislim da će ovo biti sjajan projekt koji će okupiti s vremeniom više proizvođača ali i braniteljskih udruga. Zahvala i državnom tajniku Milasu koji je kroz Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dao konkretnu potporu za realizaciju ovog projekta, koji uz Zdravku Bušić, državnu tajnicu u Ministarstvu vanjskih poslova i ministricu Obuljen Koržinek predano radi na brojnim projektima za jačanje položaja Hrvata u BiH i uopće jačanje odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na daljnjem putu ovog važnog gospodarskog projekta imat će te podršku Vlade Republike Hrvatske kao što smo to činili i do sada“, zaključio je predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

  Podijeli objavu