Naslovnica LOKALNO VIDEO Radišić: Ukoliko se ovako nastavi Čitluk sljedećeg tjedna neće imati zaraženih...

VIDEO Radišić: Ukoliko se ovako nastavi Čitluk sljedećeg tjedna neće imati zaraženih koronavirusom

Podijeli objavu

Marin Radišić, načelnik Čitluka, vratio se na svoje radno mjesto nakon što se oporavio od koronavirusa. On je za N1 rekao kako nije imao većih poteškoća, osim povišene tjelesne temperature.

“6. travnja sam testiran, bio sam pozitivan. Dva puta sam retestiran proteklog tjedna, bio sam negativan i jučer sam krenuo s poslom”, rekao je.

Što se tiče same općine Čitluk – onda je jedno vrijeme bila jako pogođena virusom COVID-19, ali je, kako je Radišić kazao – stavljeno sve pod kontrolu – donosi N1 televizija.

“Sigurno, stanje je pod kontrolom. Dvanaest dana nismo imali novih zaraženih. Bilo ih je mnogo, 84 osobe su bile pozitivne. Tražili smo pomoć viših razina. Dobili smo je u Andrei Jurić, epidemiologinji, koja je dosta pomogla i sa osobljem Doma zdravlja uradila veliki posao”, rekao je.

“Dvadeset i nešto je ostalo koji se trebaju izliječiti, 24 osobe su u izolaciji. Krajem sljedećeg tjedna nećemo imati zaraženih osoba niti osoba u izolaciji ako se ovako nastavi”, poručio je u razgovoru Radišić za N1.

On se zahvalio svima koji su se pridržavali uputa.

“Nije bilo lako. Situacija je bila takva. Ljudi su to shvatili ozbiljno, zaustavili smo širenje”, poručio je.

Cijeli prilog možete pogledati na OVOM LINKU

N1 televizija

Podijeli objavu