Naslovnica INFO Stožer civilne zaštite općine Čitluk: Određeni objekti za smještaj lakše i teško...

Stožer civilne zaštite općine Čitluk: Određeni objekti za smještaj lakše i teško oboljelih osoba od koronavirusa

Podijeli objavu

Temeljem članka 16. stavak 1., 36. i 108. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 39/03, 22/06 i 43/10), Odluke o proglašenju nesreće uzrokovane Coronavirusom na području Federacije BiH, koju je donijela Vlada FBiH, broj: 408/20 od 16.03.2020.godine, Odluke o proglašenju nepogode uzrokovane pojavom Koronavirusa (COVID–19) na području HNŽ-K, koju je donijela Vlada Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, broj: 01-1-02-605/20 od 17.03.2020. godine, kao i temeljem Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite od 24.03.2020.godine, te sukladno članku 3.,4.,6.,7. i 8. Uredbe o načinu davanja i vraćanja materijalnih sredstava uzetih za potrebe civilne zaštite (“Službene novine Federacije BiH”, broj: 23/04 i 38/06), Stožer civilne zaštite  općine Čitluk donosi

 

ZAPOVIJED

Za potrebe osiguranja smještajnih kapaciteta za lakše i srednje teške oboljele osobe od koronavirusa (COVID 19) s područja općine Čitluk, određuju se sljedeći objekti:

  • SPORTSKA DVORANA OSNOVNE ŠKOLE FRA DIDAKA BUNTIĆA U ČITLUKU,  na adresi: Čitluk, ulica Kralja Tomislava broj 94;
  • NOVOIZGRAĐENI OBJEKT STARAČKOG DOMA U BIJAKOVIĆIMA, na adresi: Bijakovići, ulica Hrvatskih branitelja broj 13.

 

Tehničku i drugu pomoć oko namještanja i opremanja objekata iz prethodne točke Zapovijedi osiguratI će Civilna zaštita Čitluk u suradnji s općinskim Javnim poduzećima: “Broting” d.o.o. Čitluk i “Broćanac” d.o.o. Čitluk.

Za objekt pod točkom 1.a) Zapovijedi tehničku i drugu pomoć pružat će ravnatelj osnovne škole s ovlaštenim djelatnicima, a za objekt iz točke 1.b) Zapovjedi vlasnik objekta.

Zapovijeda se Crvenom križu Čitluk da vrši koordinaciju rada volontera koji su raspoređeni u mobilne timove i koji pružaju pomoć starijim osobama iznad 65 godina oko podizanja novca s banke i podizanja mirovine (po urednim punomoćima), kupovanje artikala za svakodnevnu uporabu – hrana, sredstva za higijenu i dr.

Podijeli objavu