Naslovnica KULTURA Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića sutra u Mostaru

Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića sutra u Mostaru

Podijeli objavu

„Kako uspješno kvariti međuljudske odnose“ tema je redovitog Susreta za mlade srijedom ovog 4. ožujka u 20 sati u dvorani ispod zvonika Franjevačke crkve u Mostaru.

Gost predavač fra Šimun Šito Ćorić predstavit će svoju knjigu istog, intrigantnog naslova u kojoj govori o bolestima ljudskoga duha.

Fra Šimun Šito Ćorić kao psiholog objektivno opisuje najčešće smetnje dobrim međuljudskim odnosima te psihološkom analizom daje odgovore zašto se ljudi tako ponašaju. Potom kao teolog na temelju biblijskih tekstova i Crkvenoga nauka objašnjava što Bog kaže o bolestima duha.

Pričat ćemo o tome kako mržnja, zavist, laž, klevetanje, ogovaranje i tračanje, licemjerje, sebičnost, oholost, zluradost, osveta, grijeh propustom, nepomirljivost i nesnošljivost kao 13 duhovnih bolesti pogađaju prije svega pojedince, ali imaju velik utjecaj na međuljudske odnose.

Predstavljači knjige uz autora fra Šimuna Šitu Ćorića bit će prof.dr.sc. Dragan Babić, neuropsihijatar, specijalist socijalne psihijatrije i profesor na Medicinskom Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru te kao moderator i predstavljač Darko Marić, politolog s Filozofskog fakulteta u Mostaru. Glazbeni dio upotpunit će Lucija i Stanko Zovko.

Predstavljanje organizira Franjevački svjetovni red Mostar.

Podijeli objavu