Naslovnica Nekategorizirano Papa Franjo nadbiskupu Vukšiću: Čini sve da zaustaviš odlazak Hrvata!

Papa Franjo nadbiskupu Vukšiću: Čini sve da zaustaviš odlazak Hrvata!

Podijeli objavu

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Tomo Vukšić prvi svoj boravak u Rimu nakon imenovanja započeo je susretom s papom Franjom na Čistu srijedu 26. veljače, prenosi nedjelja.ba.

usreli su se na kraju opće audijencije na kojoj su sudjelovala još četvorica biskupa: po jedan iz Brazila i Australije te dvojica iz Italije. Audijencija je zbog izbjegavanja opasnosti od koronavirusa za hodočasnike održana na Trgu Sv. Petra, umjesto u zatvorenom prostoru dvorane Pavla VI., u kojoj se u ovo doba godine redovito održavaju opće audijencije, izvještava nedjelja.ba.

Papa je nadbiskupa Vukšića pozdravio riječima: „Drago mi je što se ponovno vidimo!“ A nakon što mu je nadbiskup zahvalio za iskazano povjerenje u povodu dvostrukog imenovanja u siječnju, Papa mu je čestitao na novoj službi i izrekao riječi podrške u biskupskom poslanju i evangelizacijskom djelovanju. Preporučio mu je da nastavi proučavati i pomagati nastojanja oko poštovanja prava ljudi, Crkve i hrvatskoga naroda u BiH.

“Kod vas nije lako stanje za Crkvu. Činite sve što je moguće, da se zaustavi odlazak Hrvata, a time i proces dekristijanizacije zemlje, kazao mu je Papa.”

U tom smislu je osnovna potreba i pretpostavka, kako je nedavno rečeno iz Vatikana, osigurati puno poštovanje prava svih ljudi i stvarnu jednakost triju konstitutivnih naroda. Istoga dana nadbiskupa Vukšića primio je nadbiskup Juan Ignacio Arrieta Ochoa de Chinchetru, tajnik Papinskoga vijeća za zakonske tekstove, s kojim je razmijenio informacije oko autentičnoga tumačenja nekih crkvenih propisa.

IKA.hr

Podijeli objavu