Naslovnica ZANIMLJIVOSTI FOTO/VIDEO: Od Kedžare preko Risovca do Masne Luke

  FOTO/VIDEO: Od Kedžare preko Risovca do Masne Luke

  Podijeli objavu

  ”Kad dođeš na planinski vrh, nastavi dalje u visinu”, kaže stara poslovica koju smo prošlog vikenda odlučili poslušati i vinuti se dronom u visine na Vranu, Blidinju i u podnožju Čvrsnice!

  Prelijepi prizori redali su se jedan za drugim ispred nas – Divin grob na Kedžari, nekropola stećaka, crkva i rezervat u Masnoj luci…

  O Divinom grobu i legendi ne treba puno pričati – tisuće hodočasnika dolaze tijekom cijele godine pokloniti se ovoj mučenici, a mir i tišina koji vladaju ovim područjem sigurno će vam okrjepiti dušu i napuniti vas mirom.

  U povratku čovjek ne može ne primijetiti nekropolu stećaka – njih 150 – a koji su proglašeni Svjetskom baštinom UNESCO-a.

  Nakon šetnje uz prelijepo jezero nezaobilazna je posjeta planinskom biseru u podnožju Čvrsnice – Masnoj luci – lokalitetu s prekrasnom crkvom sv. Ilije koja se idealno uklopila u taj prirodni ambijent, čini zasigurno jedno od najljepših mjesta u Parku prirode Blidinje. Ovaj dio se odlikuje velikim bogatstvom borove i jelove šume, te je bogat s nekoliko izvora pitke vode. Upravljani prirodni rezervat Masna Luka, kao najveće europsko stanište endemskog bora munike, čini savršeno mjesto za odmor duše i tijela, i potpuno prepuštanje prirodi.

  Pogledajte što su kolege s portala Rama-Prozor.info zabilježili između prelijepih planina Čvrsnice i Vrana, uživajte!

  Rama-Prozor.info

  Podijeli objavu