Naslovnica POLITIKA Martinović sa predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskom sektoru

Martinović sa predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskom sektoru

Podijeli objavu

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović održao je danas radni sastanak sa predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskom sektoru.

Mak Kamenica direktor Projekta i Elma Haverić ekspert za legislativu i regulativu predstavili su novi projekt tehničke asistencije te predsjedatelju Martinoviću uputili poziv za sudjelovanje na ovogodišnjem Energetskom samitu koji će se narednog mjeseca održati u Neumu.

Riječ je o šestom izdanju Samita koji okuplja najveće stručnjake iz energetskog sektora BiH i regije ali i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Glavna tema ovogodišnjeg Samita bit će izrada Nacionalnog energetskog i klimatskog plana za BiH kao i obaveze i implikacije koje proizlaze iz njegovog donošenja. S obzirom da se Europska unija opredijelila za ubrzanu dekarbonizaciju energetskog sektora te imajući u vidu da se izjasnila da slično opredjeljenje očekuje i od strane potpisnice Ugovora o osnivanju Energetske zajednice, potrebno je da BiH pripremi dokumente kojima će odgovoriti na ova očekivanja – priopćeno je.

Podijeli objavu