Naslovnica CRNA KRONIKA Ukrajinski kriminalci opljačkali bankomat i u Čitluku, ukupno ‘podignuli’ 2,7 milijuna KM

Ukrajinski kriminalci opljačkali bankomat i u Čitluku, ukupno ‘podignuli’ 2,7 milijuna KM

Podijeli objavu

Trojica ukrajinskih državljana koji su sa bankomata Sberbanke u Federaciji BiH podigli najmanje 2,7 milijuna maraka na teritoriju BiH boravili su svega 53 sata.

Za to vrijeme, barem prema službenoj verziji, uspjeli su obraditi 23 bankomata Sberbanke i to u Brčkom, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Kladnju, Vogošći, Sarajevu, Kiseljaku, Kreševu, Hadžićima, Ilidži, Mostaru, Čitluku, Zenici, Kaknju i na kraju u Bihaću – piše Face.ba.

Iako su im još u petak, tijekom radnog dana, ispraznili dio bankomata, ruska Sberbanka nije primijetila ništa sporno, pa je tek u ponedjeljak, dan nakon što je policija uhitila dvojicu od trojice Ukrajinaca, poslala obavijest Agenciji za bankarstvo da im je netko iz bankomata otuđio 2,7 milijuna maraka.

Aleksandar Zajcev, Dmitro Bojko i Jaroslav Titarenko u Bosnu i Hercegovinu su, iz Srbije, ušli preko Graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, i to 31. siječnja u 7 sati i 18 minuta. Dva dana kasnije, odnosno 2. veljače oko 12 sati i 20 minuta, Bojko i Zajcev su uhićeni nakon što ih je bihaćka policija slučajno otkrila.

Titarenko je uspio pobjeći, a policijske agencije u BiH raspolažu informacijama da je on dan kasnije ušao u Mađarsku. Pripadnici MUP-a USŽ-a pronašli su kod Zajceva i Bojka oko 100 tisuća maraka, dok preostalih 2,6 milijuna maraka, koliko je prema tvrdnjama Sberbanke nestalo, do sada nije pronađeno.

Uhićeni Ukrajinci nisu surađivali s policijom, te nisu otkrili detalje i razloge svoje akcije.

Face.ba

Podijeli objavu