Naslovnica CRNA KRONIKA Pjevao ustaške budnice: Kinez dobio izgon iz Hrvatske

Pjevao ustaške budnice: Kinez dobio izgon iz Hrvatske

Podijeli objavu

Izgon iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša.

Upravo ga je ta gorljivost u dokazivanju ustaštva koštala izgona i prekršajnog postupka nakon bučnog nedjeljnog poslijepodneva u kafiću na benzinskoj postaji u Grubinama, općina Podbablje.

Uhićen je u ponedjeljak kada je objavljena snimka na kojoj se vidi kineski državljanin kako pjeva ustaške budnice tijekom gledanja finala Europskog rukometnog prvenstva između.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u Postaji granične policije Imotski nakon čega je priveden u stalnu službu Prekršajnog suda Makarska koja se nalazi u Imotskom.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te se išlo u žurni postupak zbog čega je i priveden na sud.

– Radilo se o pjesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost – saznajemo od Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Osim prekršajnog postupka, policija je provela nad strancem i postupak sukladno Zakonu o strancima. Kako Sze Yat Lung ima privremeni boravak u Hrvatskoj, njegovim ponašanjem su ispunjeni uvjeti da mu se isti otkaže.

Stoga mu je policija izrekla kaznu otkazivanja boravka i zabrane ulaska u Hrvatsku u roku od tri mjeseca. Čim kazna postane pravomoćna 44-godišnjak mora preko granice.

Ovo mu nije prva prijava za remećenje javnog reda i mira iz istih razloga. Početkom veljače prošle godine je uhićen nakon objave snimke na kojem on, stariji mu zemljak i jedan naš državljanin pjevaju navijački hit Neopisivo te podižu desnu ruku u zrak i viču “Za dom spremni”. Izgred se odvijao u Imotskom kafiću i na ulici ispred njega – piše SlobodnaDalmacija.hr.

Da se Kinez kojim slučajem sjetio ove pjesme dobio bi hrvatsko državljanstvo:

Podijeli objavu