Naslovnica POLITIKA Reakcija: Otvaranjem grobnica pokojnika žele protjerati i preostale Hrvate iz Tuzle

Reakcija: Otvaranjem grobnica pokojnika žele protjerati i preostale Hrvate iz Tuzle

Podijeli objavu

Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH uz najoštriju osudu posljednjeg u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u gradskom naselju Tetima u Tuzli, od istražnih tijela, prije svih MUP-a Tuzlanske županije ali i Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, traže žurnu istragu i primjereno kažnjavanje počinitelja ovog dosad neviđenog načina skrnavljenja grobova, otvaranjem grobnica pokojnika.

Očigledno je da ne dajući mira ni mrtvima počinitelji žele, a prema podatcima s terena i uspijevaju protjerati i malobrojne preostale Hrvate iz Tuzle.

Upravo zato posljednji u nizu slučajeva skrnavljenja katoličkog groblja u Tuzli zahtijeva dodatno angažiranje istražnih i pravosudnih tijela u Tuzlanskoj županiji i Federaciji BiH. Jer samo rasvjetljivanjem i primjerenim kažnjavanjem počinitelja kao i nalogodavaca ovog perfidnog slučaja skrnavljenja katoličkog groblja moguće je zaustaviti posljednji ovakav posebno okrutan i necivilizacijski načina progona tuzlanskih Hrvata.

Klub izaslanika iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta F BiH

Podijeli objavu