Naslovnica SPORT Kauboji danas od 16 sati protiv Španjolske za prvo mjesto u skupini

Kauboji danas od 16 sati protiv Španjolske za prvo mjesto u skupini

Podijeli objavu

Rukometaši Hrvatske i Španjolske danas će u međusobnom susretu (16 sati) odlučiti koja će reprezentacija osvojiti prvo mjesto u drugom krugu skupine na Europskom prvenstvu koje se trenutačno igra u Austriji i Švedskoj.

Obje reprezentacije idu u polufinale, a Španjolska će braniti naslov koji je prije dvije godine osvojila u zagrebačkoj Areni.

– Bit će to susret najboljeg napada (Španjolska, op. a.) i najbolje obrane u skupini. Oni u obrani igraju 5-1 i ta obrana im je donijela naslov prije dvije godine. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za tu njihovu obranu jer nije problem riješiti njihova prednjeg igrača, već one iza njega. A tu u sredini stoje sve visoki igrači koji su izuzetno pokretljivi. Oni će se sigurno dobro pripremiti i za našu 5-1 obranu, no tko zna, možda protiv Španjolske zaigramo 6-0, odnosno obranu koja njima baš ne odgovara. Uostalom, s tom obranom smo ih uvijek pobjeđivali – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Hoće li Luka Cindrić moći danas igrati?

– On je sve bolje i igrat će – naglasio je hrvatski izbornik.

Španjolska krila izuzetno su brza, opasna i efikasna.

– Da, tu ćemo morati biti jako oprezni jer svaka naša pogreška bit će njihova kontra i lagani pogodak. A to je nešto što ne želimo, zar ne? – napominje Červar.

Morat ćemo konačno pogađati sedmerce?

– Morat ćemo. Za sada se Duvnjak jedini pokazao da može šutirati bez promašaja s linije sedam metara. Dakle, on bi trebao biti naš prvi izbor protiv Španjolaca – zaključio je Červar.

Večernji List

Kakva ludnica: Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva, pala i Njemačka!

Podijeli objavu