Naslovnica DRUŠTVO Monografija “Pola stoljeća mostarskog radija” promovirana u Mostaru

Monografija “Pola stoljeća mostarskog radija” promovirana u Mostaru

Podijeli objavu
Foto: Ivan Raguž

Sinoć je u prepunoj Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru upriličena promocija monografije „Pola stoljeća mostarskog radija“ autora prof. Marinka Jovanovića.

Organizatori promocije su bili Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača i radio Mostarska panorama pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Uz Željku Sesar Šunjić koja je moderirala predstavljanje, o Monografiji su govorili Danijel Vidović, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepan Kosača, profesor Veselko Čerkez, nekadašnji glavni urednik Hrvatskog radija Mostar i sam autor prof. Marinko Jovanović.

Foto: Ivan Raguž

Prisjećajući se svojih početaka na Radio Mostaru prof. Čerkez je rekao:

-Kao tek diplomirani novinar 1986. godine došao sam na Radio Mostar, a 1987. primljen sam na neodređeno vrijeme i to je bilo ostvarenje mog životnog sna. Pamtim mnoge od dragih kolega i živim Radio Mostar koji je utemeljen 1969. A onda se dogodio rat koji nismo željeli i od 1992. postojimo kao Hrvatski radio Radio postaja Mostar i taj radio uvijek će postojati u našim srcima, kazao je Čerkez.

Foto: Ivan Raguž

Uz brojne nekadašnje djelatnike Radiopostaje Mostar te kolege s Mostarske panorame, promociji se odazvao veliki broj uglednika iz političkog i društvenog života grada na Neretvi među kojima je bio i  dr. Dragan Čović.

– Posebno vas pozdravljam draga Ana Marija i sve vas koji ste večeras ovdje u Kosači, da na neki način zajedno podijelimo ovu radost i ljubav sa onim što se zove radio Mostar. Uz iskrene čestitke za ovu Monografiju i ovih 50 godina svima vama koji ste se vezali na bilo kakav način za Hercegovinu i Mostar, za dobro čovjeka, bez obzira kakva imena nosili kroz ovih 50 godina. Ja sam siguran da je ovo trebalo naučiti, nitko nam ništa neće pokloniti. I ovaj radio i Mostarsku panoramu, nam nitko nije poklonio, i ona će živjeti toliko dok mi budemo svjesni potrebe, uz sve ono što se događa. Radio ima svoju posebnu vrijednost, naglasio je u svome govoru dr. Čović.

Foto: Ivan Raguž
Foto: Ivan Raguž
Foto: Ivan Raguž

 

Brotnjo.info

Podijeli objavu