Naslovnica GOSPODARSTVO Dostupno 1,5 milijuna € bespovratnih sredstava za mikro, mala i srednja poduzeća

  Dostupno 1,5 milijuna € bespovratnih sredstava za mikro, mala i srednja poduzeća

  Podijeli objavu

  Objavljen je Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za poboljšanje inovativnih kapaciteta mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP).

  Fond od 1,5 milijuna bespovratnih sredstava unutar projekta EU4Business dostupan je za projekte koji povećavaju konkurentnost MMSP kroz inovacije:

  •  razvoj proizvoda / usluga kroz nove pristupe
  • u pred-produkciji, proizvodnji i post-produkciji,

  na primjer, kroz uporabu opreme na većoj tehnološkoj razini, uvođenje standarda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja, itd.

  Pravne osobe iz BiH koja pripadaju kategoriji MMSP mogu aplicirati na ovom Pozivu. Iznos bespovratnih sredstava je 100.000 eura po projektu.

  Korisnici su MMSP i poduzetnici. Rezultati će se mjeriti sa povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih MMSP.

  Projektne ideje moraju se odnositi na jedan od slijedećih ekonomskih sektora:

  • Metaloprerađivačka i strojarska industrija
  • Drvoprerada

  MMSP registrirani u sektorima plastike i elektroindustrije su prihvatljivi u okviru ovog poziva, ukoliko implementiraju projekte u metaloprerađivačkoj i strojarskoj industriji. MMSP registrirani u sektoru informacijsko-komunikacijske tehnologije također mogu aplicirati ukoliko implementiraju projekte u ciljanim sektorima.

  Prihvatljivo područje je cjelokupni teritorij BiH.

  Više detalja o podobnosti možete naći u Smjernicama za podnositelje zahtjeva, koje su dostupne putem aplikacionog portala: eu4business.ba

  Informativne sesije će se održati u skladu sa sljedećim planom:

  • Zenica, Hotel Zenica, 03.12.2019. godine, u 11:00
  • Brčko District BiH, Hotel Jelena, 04.12.2019. godine, u 11:00
  • Banja Luka, Hotel Jelena, 05.12.2019. godine, u 11:00
  • Mostar, Hotel Mostar, 09.12.2019. godine, u 11:00
  • Trebinje, Hotel Leotar, 10.12.2019. godine, u 11:00

  Sve zainteresirane strane su pozvane za nazočnost informativnim sesijama.

  Sve kvalificirane strane su pozvane da podnesu svoje prijave najkasnije do ponedeljka, 03.02.2020. godine do 16:00.

  Prijedlozi projekata u vezi ovog poziva će se dostaviti u skladu sa Smjernicama za podnositelje zahteva, koje su dostupne putem aplikacijskog portala: eu4business.ba.

  U sklopu projekta EU4Business ukupno 10 milijunaa eura bespovratnih sredstava namijenjeno je jačanju ekonomskog rasta i otvaranju novih radnih mjesta u BiH, razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). EU4Business zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine.

  Podijeli objavu