Naslovnica KULTURA FOTO: HKUD sv. Marko ugostio prijatelje iz Ravnih kotara

FOTO: HKUD sv. Marko ugostio prijatelje iz Ravnih kotara

Podijeli objavu

HKUD sv. Marko Vionica proteklog vikenda ugostio je Vukšićke bećare iz Vukšića s kojima su bratimili u svibnju ove godine.

Pjevačka skupina Vukšićki bećari njeguje stare napjeve Ravnih kotara i Bukovice u zaleđu Zadra. Na brojnim nastupima predstavljaju Zadarsku županiju, a prigodom nastupa u Tijarici na „Danima komuna, pure i bronzina“  razvilo i prijateljstvo s HKUD-om sv. Marko iz Vionice, a oni kako je već poznato gaje ljubav prema hrvatskoj tradiciji i kuturu.

U druženju koje je organizrano u prostorijama Osnovne škole u Vionici, ugodne razgovore i pjesmu nije nedostajalo ni tradicionalne hercegovačke kuhinje.

Vukšićki bećari su s članovima HKUD-a nazočili sv. Misi u Vionici i svojim molitvama su zahvalili Bogu za blagoslov nad svojim bratimljenjem.

Predsjednik Vukšićkih bećara gosp. Blaž Šegota u ime svih bećara predsjedniku HKUD-a sv. Marko gosp. Damiru Mandariću uručio je poklon, ručni rad izrađen od benkovačkog kamena, kamenu crkvicu s okućnicom i bunarom, simbol Ravnih kotara i kršćanstva.

Uz zahvalu gosp. Mandarić je prijateljima iz Ravnih kotara zaželio dobrodošlicu, a tom prigodom se zahvalio svim članovima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i Hotelu Kaktus koji ih prati svih ovih godina, a gdje su gosti iz Vukšića i odsjeli.

Brotnjo.info

 

U Vukšiću se bratimili HKUD sv. Marko Vionica i Vukšićki bećari

 

 

 

Podijeli objavu