Naslovnica DRUŠTVO Izaslanstvo općine Čitluk nazočilo obilježavanju 27. godišnjice pogibije Božana Šimovića

Izaslanstvo općine Čitluk nazočilo obilježavanju 27. godišnjice pogibije Božana Šimovića

Podijeli objavu

Povodom obilježavanja 27. obljetnice pogibije zapovjednika Božana Šimovića, zapovjednika HVO-a, te u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima, u Zvirovićima je jučer služena sv. misa.

Cvijeće i svijeće, prije početka Svete mise, na spomen Križu, položili su izaslanstvo HNS-a, Grada Čapljina predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga P.P.N. ”Ludvig Pavlović”, predstavnici općina Stolac i Čitluk s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, MZ Zvirovići, MZ Prćavci, djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića, Udruge ”Horizonti mira”, područne škole Zvirovići i Prćavci, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH – piše Caportal.net.

”Na današnji dan, nakon 27 godina pogibije zapovjednika Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i devet hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci”, poručeno je na skupu.

Nakon polaganja vijenaca kod spomen križa služena je Sveta Misa za sve branitelje koji su svoj život za domovinu dali u Drugom svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu.

Na kraju je, u mjesnom groblju svetog Ivana u Zvirovićima, položeno cvijeće na grob Božana Šimovića.

Caportal.net

Podijeli objavu