Naslovnica Nekategorizirano Martinović s voditeljem ureda Svjetske banke Salinasom

Martinović s voditeljem ureda Svjetske banke Salinasom

Podijeli objavu

Jačanjem međusobne suradnje ubrzati realiziranje važnih projekata
Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović susreo se danas s Emanuelom Salinasom, voditeljem ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru te njegovim suradnicima. Tema sastanka bili su projekti Svjetske banke koji se realiziraju ili planiraju realizirati na području Federacije BiH u oblasti jačanja bankarskog sektora kao i poboljšanja energetske učinkovitosti u zdravstvenom i sektoru obrazovanja.
Voditelja ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru zanimalo je kako u suradnji i s predstavnicima zakonodavne vlasti brže i uspješnije realizirati projekte Svjetske banke u Federaciji BiH. Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović u tom je kontekstu naglasio kako je ovaj dom uvijek podržavao razvojne projekte, uz poštivanje procedura u zakonodavnom procesu. „Na sve odluke koje se tiču razvojnih projekata Dom naroda je davao suglasnost i to će činiti i ubuduće, pogotovo imajući u vidu brojne koristi koje od projekata imaju naši građani“, istaknuo je ovom prilikom predsjedatelj Martinović.
Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i voditelj ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru složili su se kako je potrebno jačati postojeći suradnju Svjetske banka i sa predstavnicima zakonodavnih tijela vlasti s ciljem ubrzanja realiziranja važnih projekata. U tom je kontekstu dogovoreno predstavljanje projekata i planiranih aktivnosti Svjetske banke u BiH kako bi izaslanici u Domu naroda Parlamenta F BiH bili bolje upoznati s dinamikom i važnosti projekata te ih u skladu s njihovom važnošću za stanovnike Federacije BiH i BiH mogli podržati.

Podijeli objavu