Naslovnica CRNA KRONIKA Policija moli za pomoć oko rasvjetljavanja ubojstva 19-godišnje djevojke

Policija moli za pomoć oko rasvjetljavanja ubojstva 19-godišnje djevojke

Podijeli objavu

Devetnaestogodišnjakinja Lana Bijedić iz Mostara, čije je tijelo pronađeno sinoć u rijeci Studenčici u mjestu Studenac kod Ljubuškog preminula je nasilnom smrću, potvrđeno je danas i službeno iz Tužiteljstva zapadno-hercegovačke županije.

Policija još nema osumnjičenih, i mole se građani da ukoliko imaju bilo kakva saznanja koja su interesantna za navedeni događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj postaji ili Upravi policije na telefonski broj: 039/ 830-808.

Kako su priopćili, dana 06.10.2019. godine u 18.35 sati putem telefona dežurni u PU Ljubuški je zaprimio prijavu da je u mjestu Studenci Grad Ljubuški, ispod nadvožnjaka u rijeci Studenčici uočeno beživotno tijelo.

Na mjesto događaja upućena je patrola uniformiranih policijskih službenika PU Ljubuški koji su na navedenoj lokaciji uočili beživotno tijelo, te su odmah osigurali mjesto događaja a s prijavom su upoznati dežurni Županijski tužitelj, djelatnici Doma zdravlja Ljubuški i djelatnici GSS-a Ljubuški. Odmah je formirana ekipa za očevid koja je upućena u mjesto Studence i kojom je rukovodio dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na mjestu događaja.

Izvršenim pregledom beživotnog tijela pronađeni su osobni dokumenti na ime L.B. starosti 19 godina iz Mostara. Nakon što je utvrđen identitet dežurni tužitelj je izdao nalog za obdukciju te je tijelo prevezeno u gradsku mrtvačnicu u Mostar. Očevid je prekinut u noćnim satima dana 06.10. 2019. godine i nastaviti će se dana 07.10.2019. godine u jutarnjim satima, policijski službenici vrše sve potrebne mjere i radnje sukladno danim ovlastima i sukladno nalogu tužitelja u cilju rasvjetljavanja okolnosti stradavanja pronađenog beživotnog tijela, naveli su u priopćenju.

Njeno tijelo uočio je ribar, koji je obavijestio policiju.

Kako piše Faktor, u krugu od desetak metara gdje je pronađeno tijelo, na travi i trskama uz obalu vidljivi su tragovi borbe, a prilikom pregleda tijela također su uočene ozljede koje ukazuju na borbu.

Od poznanika ubijene djevojke saznaju da je ona jučer oko 14 sati izašla iz kuće prošetati, a u 17 sati je trebala ići na vlak za Sarajevo, gdje je nedavno primljena na fakultet.

Njena majka ju je nešto kasnije pokušala nazvati, ali se nije javljala, zbog čega je policiji prijavljen nestanak.

Kako su ispričali Lanini poznanici, ona je već bila našla i stan u Sarajevu i bila je sva ushićena zbog selidbe. Majci je, navodno, rekla da će se naći sa prijateljicom na kavi. Međutim, ta prijateljica je kazala da se nisu uopće ništa dogovarale.

Kako i zašto se našla u rijeci kod Ljubuškog, zasad je misterija koju bi trebala rasvijetliliti istraga koja je u tijeku.

Ero.tel

Podijeli objavu