Naslovnica DRUŠTVO Nedjelja u znaku akcija spašavanja teško ozlijeđenih hodočasnika kod Međugorja

Nedjelja u znaku akcija spašavanja teško ozlijeđenih hodočasnika kod Međugorja

Podijeli objavu

U samo nekoliko desetaka minuta danas su na brdu Križevac ozlijeđene dvije osobe, britanska državljanka zadobila je teške ozlijede glave i kralježnice, a talijanski hodočasnik slomio je ruku. Gorski spašavatelji brzo su izašli na lice mjesta.

Britanska državljanka teško je ozlijeđena jutros oko osam sati pri padu na brdu Križevac kod Međugorja. Na dojavu na mjesto događaja upućen e tim od 11 gorskih spašavatelja iz stanica u Čitluku i Ljubuškom. T.N. je zatečena s ozlijedom glave i sumnjom u tešku ozljedu kralježnice. Pružena joj je prva medicinska pomoć te je imobilizirana i transportirana do vozila medicinske pomoći u podnožju brda.

Za vrijeme transporta Britanke, gorski spašavatelji su dobili informaciju kako se na istom brdu ozlijedio i talijanski hodočasnik i kako mu je potrebna pomoć. On je zatečen s lomom podlaktice. I njemu je na mjestu događaja pružena prva pomoć i uz pratnju spašavatelja spušten je u podnožje Križevca gdje je zajedno s ozlijeđenom Britankom predat ambulantnom vozilu Malteške ambulante.

GSS.ba

Podijeli objavu