Naslovnica KULTURA Zvonko Milas sutra u Gradnićima otvara 16. “Didakove dane”

Zvonko Milas sutra u Gradnićima otvara 16. “Didakove dane”

Podijeli objavu

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sutra će s početkom u 12 sati otvorit duhovno-kulturnu manifestaciju 16. “Didakovi dani”.

Svečanost će se održati  na platou župne crkve u Gradnićima.

Podsjećamo, Vlada Republike Hrvatske, na prijedlog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ovogodišnju manifestaciju podržala je s iznosom od 50 tisuća kuna.

Program 16. “Didakovih dana”, manifestacije posvećene životu, liku i djelu našega Brotnjka i istaknutoga hercegovačkog franjevca fra Didaka Buntića, započeo je jučer ispred fra Didakove rodne kuće u Paoči.

Program manifstacije se nastavlja u srijedu 9. listopada kada će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru s početkom u 20 sati biti će izvedena kazališna predstava „Didak – svjetlost iz Hercegovine“ autora fra Šimuna Šite Ćorića pod režijom Ivana Lea Leme u izvedbi glumaca HNK Mostar.

15. listopada u Župnoj crkvi u Gradnićima biti će upriličen koncert Glazbene škole Brotnjo povodom 10. godišnjice osnivanja škole.

Umjetnička kolonija “Didak” svoj rad će započeti 18. listopada kod fra Didakove rodne kuće u Paoči.

Subota 19. listopada rezervirana je za Koncert odabranih u Župnoj crkvi u Gradnićima, gdje će se također 22. listopada održati Večer poetsko-glazbenih i literarnih izvedbi učenika osnovnih i srednjih škola Brotnja

Posljednjega dana manifestacije “Didakovi dani”, u nedjelju 27. listopada u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru biti će izvedena Jesenska tamburaška rapsodija u Hercegovini na kojoj će nastupiti 100 tamburaša pod pod ravnanjem maestra Alena Bjelinskog.

Brotnjo.info

Podijeli objavu