Naslovnica Obavijesti Evergreen Fest: Ne želimo biti objekt postizanja političkih i osobnih ciljeva

Evergreen Fest: Ne želimo biti objekt postizanja političkih i osobnih ciljeva

Podijeli objavu

Potaknuti pojačanim zanimanjem javnosti, a prateći neistinite navode spisateljice Martine Mlinarević Sopta, čime i navode domaćih i regionalnih medija, Organizacijski odbor Evergreen festivala ograđuje se od bilo kakvog ugrožavanja osobne slobode, slobode govora ili utjecaja na sigurnost, kao i navoda da je nastup spisateljice na festivalu otkazan nečijom uredbom.

Navedeno je i da posjeduju pismene dokaze kao potvrdu, koji će na upit i po potrebi biti dostavljeni samo nadležnim institucijama.

„Organizacijski odbor Evergreen festivala nije samoinicijativno otkazao već najavljenu književnu večer sa spisateljicom Martinom Mlinarević Sopta. Isti je otkazan na inicijativu spisateljice tijekom privatnog razgovorau kojem je ukazano naše suosjećanje zbog negativnih komentara javnosti, a koji su uslijedili nakon najave događaja, radi njenih političkih istupa i privatnih objava“ – navodi se u priopćenju.

Odbor se ograđuje od bilo kakvih negativnih navoda ili komentara, posebice onih koji bi ugrozili zdravstveno ili životno stanje spisateljice.

„Od početka se ističemo po inzistiranju na multikulturalnosti. Kroz godine rada ugostili smo umjetnike cijele regije, koji su jednako tretirani bez obzira na nacionalnu, vjersku pripadnost ili političke stavove. Jednako ćemo i nastaviti bez obzira na moguća negodovanja interesnih skupina“.

Naglašeno je još kako je nastup autorice upitan isključivo jer ne žele biti objekt manipulacije, postizanja privatnih ciljeva i političkih polemika.

„Želimo se odmaknuti od svih navoda koji Evergreen festival i organizatore pojedinci karakteriziraju kao ‘fašistički’“, naglasili su organizatori i naveli da se knjiga M.M. Sopta, kao i knjige drugih domaćih autora slobodno mogu prodavati na festivalu kao i do sada. „Spisateljici želimo nastavak uspješnog rada i da se njena životna sigurnost, radi različitih osobnih stavova, ne dovodi u pitanje“.

Evergreen festival Čitluk nastavlja tradiciju koncerata i umjetničkih događanja, koji 8 godina oživljavaju kulturnu scenu ovog malog mjesta i osvajaju publiku užarenom atmosferom.

Unatoč brojnim preprekama, festival je za sve ljubitelje zabave otvoren do ponedjeljka, 26. kolovoza, a uz potporu lokalnih, državnih i regionalnih institucija te vjernih sponzora – priopćili su iz Evergreen festa.

Podijeli objavu