Naslovnica SPORT Andrija Ćorić potpisao za Osijek

Andrija Ćorić potpisao za Osijek

Podijeli objavu

Košarkašku klub Vrijednosnice Osijek i Brotnjak Andrija Ćorić potpisali ugovor na godinu dana.

198 centimetara visok 25-godišnji Andrija Ćorić košarku je počeo trenirati u ”KK Brotnjo” iz Čitluka, te ubrzo prelazi u ”KK Široki”, gdje sa dobrim igrama postaje zanimljiv izbornicima mlađih Reprezentacija Hrvatske.

Tako je nastupao za ”U17” Reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2012. godine u Litvi i osvojio bronzanu medalju, a iste godine sa ”U18” Reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Latviji osvojio srebro.

Nastupao je i za ”U20” Reprezentaciju Hrvatske na EP u Grčkoj (4. mjesto), a nakon uspješne sezone u Širokom prelazi 2016. godine u Cibonu, gdje je igrao dvije godine. 2018. prelazi u Cedevitu, gdje je u prošloj sezoni u HT Premijer ligi igrao u prosjeku 25 minuta, te zabijao 11,8 koševa i 4 skoka po utakmici – objavljeno je na web stranici kluba.

Andrija je prilikom potpisivanja ugovora rekao kako mu je drago što dolazi u zdravu sredinu i uređen klub. Veseli se novoj sezoni za koju očekuje da će biti uspješna.

Prema riječima trenera Domagoja Kujundžića novi igrač njegovog kluba je potentat i atletski moćan igrač te vjeruje da Andrija može postati stožerni igrač ekipe.

Brotnjo.info

 

Podijeli objavu