Naslovnica DRUŠTVO Državni tajnik Milas otvorio CREDO centar u Ljubuškom

Državni tajnik Milas otvorio CREDO centar u Ljubuškom

Podijeli objavu

U Ljubuškom je jučer upriličeno otvaranje CREDO centra (Centar za Razvoj i Edukaciju Djece i Odraslih), projekta u organizaciji Udruge STAP, kojega je financirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Tim povodom centar je otvorio državni tajnik Zvonko Milas, a otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Ljubuškog, Nevenko Barbarić sa svojim suradnicima.

Na početku se okupljenima obratio Tomislav Marić, voditelj CREDO projekta i predsjednik Udruge STAP koji je pozdravio sve prisutne i ukratko obrazložio projekt uspostave CREDO centra.
Marić se zahvalio Središnjem drzavnom uredu i državnom tajniku Milasu što su prepoznali CREDO projekt i financijski potpomogli da CREDO centar oživi i krene s radom.

Ponosni na veliko zainimanje djece koja su u protekla dva tjedna, njih 150 sudjelovali na STEAM radionicama na CREDO ljetnom kampu podijeljeni su certifikati za uspješno savladane osnove vizualnog programiranja, foto/video tehnike i robotike.

Okupljenima se obratio Zvonko Milas koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo CREDO projektom, pohvalio cjelokupnu ograniziranost i aktivnosti CREDO centra gdje će djeca i mladi imati priliku stjecanjem suvremenih znanja i vještina kreirati svoju budućnost, te obećao da će Drzavni ured nastaviti podupirati nastavak ove CREDO priče.

Milas je u pratnji gradonačelnika Barbarića obišao prostorije CREDO centra, upoznao se s radom CREDO ljetnog kampa, gdje su mu mali CREDO polaznici na praktičnim primjerima pokazali što su to sve naučili kroz dva protekla tjedna na edukativnim STEAM radionicama.

Podijeli objavu