Naslovnica DRUŠTVO Donji Mali Ograđenik: Na Gradini proslavljen blagdan sv. Ilije

Donji Mali Ograđenik: Na Gradini proslavljen blagdan sv. Ilije

Podijeli objavu

Jučer je na vidikovcu Gradina u Donjem Malom Ograđeniku proslavljen blagdan sv. Ilije.

Proslava je započela misnim slavljem koje je predvodio fra Robert Kiš a uz predvoditelja misnog slavlja u suslavlju je bio fra Jure Barišić, kapelan župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin te mještani Donjeg Malog Ograđenika, mještani zaseoka Barbarići i njihovi gosti.

Nakon misnog slavlja, održanog kod kapelice i zavjetnog zvonika na Gradini, proslava blagdana nebeskog zaštitnika Donjeg Malog Ograđenika i jednog od zaštitnika BiH nastavljena je na obližnjem sportsko-rekreacijskom centru, gdje je upriličen kulturno-zabavni program.

U ime Organizacijskog odbora proslave sv. Ilije, Borislav Šimović poželio je svim nazočnim dobrodošlicu i uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u proširenju i uređenju pozornice, uređenju kapelice i zavjetnog zvonika i svim ostalim radovima. U svom govoru Šimović je podsjetio da tradicija proslave blagdana sv. Ilije na Gradini traje od 1980. godine i naglasio kako će proslava sljedeće godine imati svoj jubilej – 40. obljetnicu.

Da proslava blagdana sv. Ilije bude pravo pučko veselje pobrinuli su se: članovi HKUD Brotnjo Čitluk, članice ženske vokalne skupine HKUD Didak iz župe Gradnići, popularne Drim Tim Babe iz Ljubuškog, duo Prijatelji i Ine Tadić, kao specijalni gost proslave, a ugodno druženje potrajalo je do dugo u noć uz obilje hrane i pića.

Citluk.ba

Podijeli objavu