Naslovnica GOSPODARSTVO Sredinom kolovoza strojevi stižu u Zviroviće: Nastavlja se gradnja autoceste prema Počitelju

Sredinom kolovoza strojevi stižu u Zviroviće: Nastavlja se gradnja autoceste prema Počitelju

Podijeli objavu
Foto: Brotnjo.info

Sredinom kolovoza strojevi kineskih izvođača izlaze na gradilište dionice autoceste na Koridoru Vc, Počitelj – Zvirovići, čija je ukupna vrijednost 200 milijuna maraka – potvrdio je za „Avaz“ Adnan Terzić, direktor poduzeća „Autoceste FBiH“.

Radi se o dionici autoceste dugoj 11 kilometara, u koju spada i gradnja mosta Počitelj, ukupne dužine 945 i maksimalne visine 100 metara.

Ovu dionicu autoceste gradit će kineske tvrtke „China State Construction Engeering Company“ i „Sinohydro Power China“, Terzić kaže kako su Autoceste dužne nakon potpisanog ugovora izvođače uvesti na gradilište u roku od 52 dana.

– Tu je sve završeno i više nema čekanja. Strojevi izlaze na gradilišta i kreću konačno radovi – kaže je Terzić.

Ovo poduzeće u vlasništvu FBiH  prije nekoliko dana objavilo je i ponudu za izgradnju dionice Tarčin – tunel Ivan, na Koridoru Vc, u dužini od 4,9 kilometra koja će koštati ukupno 50 milijuna eura.

– Dionica će imati velike i značajne objekte u vidu tunela i mostova i nastavak je izgradnje dionice od Tarčina prema Bradini – kaže Terzić.

Prema njegovim riječima, u tijeku su radovi na nekoliko gradilišta vrijedni ukupno 400 milijuna eura, a već odavno je zaokružen financijski plan prema jugu.

– Krećemo sada s Počiteljom, izgradnjom mosta, zatim tunela Kvanj. Radimo punom parom na dionoci Klopče – Donja Gračanica, a već je izabran i izvodač radova za tunel Zenica. Potpisan je i ugovor za dionicu od Ponirka do Vranduka – govori Terzić za Avaz.ba.

On je naglasio kako se očekuje da će već sredinom slijedeće godine biti završena poddionica Klopče – Donja Gračanice.

To znači da ćemo ukupno dobiti novih 12 kilometara autoceste kada je u pitanju zenička zaobilaznica – zaključuje Terzić.

Podijeli objavu