Naslovnica SPORT FOTO: Mini turneja mladih glumaca iz Gradnića

FOTO: Mini turneja mladih glumaca iz Gradnića

Podijeli objavu

Dramska skupina djece i mladih iz HKUD DIDAK iz Gradnića proteklog vikenda imala je dva gostovanja s predstavom „Kaos prije premijere“ čiji je premijerna izvedba prikazana nedavno u župi Gradnići, a za koju ih je pripremala Andrijana Zubac.

Naime, glumačka skupina je u subotu gostovala na Ljetnom kampu  prijateljstva u okviru SPESA, u Emausu u Bijelom polju, a tamo su ih dočekala djeca sudionici kampa, koja su oduševljeno primila ovu veselu i razigranu predstavu.

Već u nedjelju našli su se na velikoj pozornici Pozorišne dvorane KSC Bugojno, i to u okviru ovogodišnje FEDRE u pratećem djelu programa. Pred novom publikom i mnogim profesionalcima djeca su pokazala izuzetnu sposobnost igre na sceni, oduševila prisutne, koji su ih kroz samu predstavu nagrađivali spontanim aplauzom sto se ponovilo i na samom koncu predstave gdje su svi zajedno razigrano plesali i aplaudirali.

Inače, FEDRA je veliko natjecanje na razini države, na kome je dramska skupina Didak sudjelovala sa predstavama „Učiteljice“ i „Smak svita“ gdje je dobila mnoge nagrade i priznanja, a posebno treba naglasiti onu koju su osvojili za „Smak svita“.

Naime 2018. godine ta je predstava proglašena najboljom amaterskom predstavom u BiH, čime su im otvorena mnoga gostovanja i festivali u bližoj i široj regiji. Mlada dramska skupina je znak dobro rada starije skupine, koja svoje iskustvo i sve što su primili sa zahvalnošću prenosi na mlade, a sudeći po prvim reakcijama i ovo će biti skupina koja osvaja publiku i žiri. Njihove starije kolege će im i dalje biti dobar primjer, uz obećanje kako ćemo uskoro vidjeti novu premijernu izvedbu.

Podijeli objavu