Naslovnica CRNA KRONIKA Priopćenje za javnost MUP-a HNŽ

Priopćenje za javnost MUP-a HNŽ

Podijeli objavu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a HNŽ/K su dana 09.07.2019. godine oko 20,00 sati deblokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac, koju su blokirali uposlenici Aluminija d.d. Mostar, uz uporabe minimalne fizičke sile i sredstava prinude.

Uposlenici Aluminija d.d. Mostar su dana 09.07.2019. godine oko 10,00 sati blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Ortiješ. Obzirom da je postojala mogućnost alternativnih rješenja, policijski službenici PU Mostar su za vrijeme trajanja blokade preusmjeravali promet zaobilaznim smjerovima, tako da nije došlo do većih zastoja prometa.

U 14,30 sati istog dana uposlenici Aluminija blokiraju magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac, gdje je promet obustavljen u potpunosti u oba smjera, te su nastale kilometarske kolone vozila. Također u koloni blokiranih vozila bilo je osoba koji su trebali na hospitalizaciju, djece, bolesnih starijih osoba i trudnica.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, te da održavanje ovog skupa nije prijavljeno nadležnoj PU Mostar, kao i činjenice da se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, promet na javnoj cesti ne smije se ometati niti ograničavati, Uprava policije MUP-HNŽ/K je u okviru svojih ovlasti izvršila deblokadu prometnice M-17 i uspostavila stanje sigurnosti i javnog reda i mira.

Podijeli objavu